מתכון: קלצונה טונה מיוחדת

עפר גדנקן No Comments on מתכון: קלצונה טונה מיוחדת

סטארקיסט מציגה מתכון לקלצונה טונה מיוחדת שמתאימה לארוחת צהריים מושקעת, לסעודה שלישית ולכל הזדמנות חגיגית.

23:00
27.04.24
אתר קול חי No Comments on פרק ביצועים אחרון: אלו הקלידנים הטובים שיעלו לשלב הבא • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

לבצק:

1ק"ג קמח לבן

2כפות שמרים יבשים

1/2כוס שמן זית

2+1/2 כוסות מים פושרים

1כף סוכר לבן

1כף מלח דק

להברשה: שמן זית ומלח גס

למלית

3 קופסאות טונה בשמן זית

1 בצל גדול קצוץ דק

1 כוס עגבניות מרוסקות

4 כפות בזיליקום קצוץ

3 שיני שום כתושות

1 כף פפריקה

1 כף רסק עגבניות

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה בעזרת כף ומוסיפים לגומה שמן זית, מים ומלח, לשים עד לבצק גמיש
  2. מתפיחים את הבצק בקערה משומנת  כשעה
  3. מערבבים יחד את מרכיבי המלית
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות
  5. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומורידים נפח
  6. מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל של 100 גרם
  7. מכדררים כל חתיכה לכדור ומרדדים כל כדור לעלה
  8. מניחים 2 כפות מהמלית על חצי מהעלה וסוגרים עם חצי העלה השני
  9. צובטים ומהדקים את הבצק לאורך כל חצי העיגול
  10. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
  11. מברישים בשמן זית ומפזרים מעט מלח גס
  12. אופים כ-25 דקות עד להשחמה

מגישים עם עלי בזיליקום\ אורגנו

בתאבון!



0 תגובות